مولدهای DG چیست؟
مولدهای DG : استفاده از نيروگاههاي بزرگ مستلزم سرمايهگذاري كلان و صرف زمان بسيار زياد براي مذاكرات رو در رو با سرمايهگذار و شركتهاي مجري طرح مي باشد. در انتها نيز معلوم نيست كه اين سرمايهگذاريهاي اوليه و گذراندن مراحل مذاكره موجب به ثمر رسيدن پروژه و طرح مي شود يا خير. اما چنانچه از اين نوع مولدها استفاده كنيم بدليل كوچك بودن ظرفيتشان و هم چنين كم حجم بودن آنها مي توان به سرعت به نتيجه رسيد كه آيا امكان بهره برداري از اين مولدها مقرون به صرفه است يا خير.
حداكثر رنج مولدهای DG
از نظر توان خروجي برق تا 3MW است و در برخي مقالهها وكتابها تا 5MW هم جزء گروه مولدهای DG لحاظ مي شوند. اين مولدها به شبكه برق فشار ضعيف (توزيع) وصل مي شود بطور اتوماتيك با آن سنكرون مي شوند. استفاده از اين مولدها بسياري از ريسكهاي سرمايهگذاري و يا اجراي طرح را كاهش مي دهد. طول عمر مولدها حدود 10 سال پيش بيني مي شود و دوره تعميرات و خدمات نگهداري آنها بسيار پائين است.
Microgrid
هر چند استفاده از اين مولدهاي كوچك، هم از نظر ظرفيت و هم از نظر توان خروجي، براي محلهائي كه شرايط خاص و مصرف كمي دارند. پيش بيني مي شود اما بدليل قابليت وصل آنها به شبكه و يا استفاده از چندين نوع از آنها در يك شبكه كوچك بنام Microgrid و سپس وصل به شبكه سراسري مي توان بسياري از معضلات را در جاهائي كه امكان توليد و يا انتقال انرژي نيست را رفع نمود.
از طرفي اين مولدها مي توانند در محل مصرف خود شبكه آب گرم را نيز تامين نمايد. و از نظر كارايي حدود 2 برابر از نيروگاههاي جاري داراي راندمان بهتري هستند. همچنين به دليل استقرار آنها در محل، بحث انتقال انرژي و تلفات خطوط و پيچيدگيهاي مربوط به محاسبات خطا در شبكه و تجهيزات خط و انتقال و پست وجود ندارد. از طرف ديگر از لحاظ استراتژيك در برخي مناطق دنيا و يا كشور خودمان بهينهترين گزينه براي تامين برق بكارگيري اين مولدهاست.
از نظر بحث و چگونگي اجراي طرح در ابتدا سعي مي شود. به مزايا و كاربردهاي اساسي مولدهاي پراكنده توجه گردد. و درخاتمه با ارائه قيمتهاي پايه آن مي توان نتيجه گرفت. كه سرمايهگذاران، به خصوص بخش خصوصي، قابليت تأمين منابع مالي را براي كار با اين واحدها دارند.
شرکت مهندسی برق روان پاسارگاد بهترین شرکت مهندسی برق اصفهان
جهت ارتباط و تماس با شرکت به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید :