دانش فنی احداث نیروگاه برای تولید همزمان برق و حرارت

دانش فنی پروژه  احداث نیروگاه chp 

در مدل‌سازی سیستم تولید همزمان برق و حرارت ، فرض شده است که می‌توان، تلفات ناشی از گازهای داغ خروجی از توربین‌های گازی را به صورت بازیافت حرارت، وارد شبکه تولید همزمان برق و حرارت کرد.

انتخاب‌های مطرح برای استفاده از بازیافت حرارت، استفاده از نیروگاه سیکل ترکیبی معمولی برای تولید برق، استفاده از بویلر بازیافت حرارت برای تولید آبگرم و استفاده از توربین بخار پس‌فشاری برای تولید برق و آبگرم است.

بر اساس اطلاعات فی موجود، بازده توربین گازی پس از نصب سیستم بازیافت حرارت، از حدود ۳۴ درصد به بیش از ۷۰ درصد افزایش می‌یابد؛ لذا تلفات توربین‌های گازی از حدود ۶۶ درصد به کمتر از ۳۰ درصد می‌رسد.

سیستم CHP، دارای یک مولد قدرت، مبدل‌های حرارتی بازیافت گرما، ژنراتور، لوله‌ها و اتصالات و دیگر تجهیزات نظیر پمپ‌ها و عایق‌ها و غیره است. اگر این سیستم مجهز به مصارف سرمایشی شود، به یک چیلر تراکمی یا جذبی نیاز دارد. به این نوع سیستم‌ها CCHP یا Trigenerationn می‌گویند که از توانایی تولید همزمان برق، گرما و سرما برخوردارند.

مولد قدرت اولیه در سیستم‌های CHP، معمولاً موتورهای احتراقی، توربین گازی، میکروتوربین و پیل سوختی است. کیفیت گرمای خروجی هر یک از این فناوری‌ها، متفاوت بوده و بسته به کاربردهای مختلف و نیاز گرمایشی، می‌توان یکی از آنها را به کار برد. فرآیند کلی تولید برق ساختار پیچیده ­ای نداشته و شامل ورود گاز به نیروگاه و استفاده در موتورهای گازسوز بوده که پس از احتراق گاز در موتور و ایجاد چرخش ژنراتوری برق تولیدی از ژنراتور خارج  شده و از طریق کابل­ های در نظر گرفته شده به شبکه برق منتقل می  ­گردد.


بیشتر بدانید : کاربرد های طرح توجیهی تولید همزمان در احداث نیروگاه chp


احداث نیروگاه chp

مطالعات مالی و اقتصادی طرح توجیهی احداث نیروگاه chp

از نظر بازگشت سرمایه جذاب‌ترین نوع سرمایه‌گذاری مربوط به نیروگاه پراکنده از نوع گازسوز، سپس نیروگاه بادی و متاسفانه با وضعیت فعلی در رتبه آخر نیروگاه‌های خورشیدی قرار می‌گیرند.

بازگشت سرمایه ارتباط مستقیم به سیاست‌های دولت دارد، در نیروگاه‌های تولید پراکنده گازسوز، به شرط آنکه از حرارت و برق به‌صورت همزمان استفاده کنیم، بازگشت سرمایه در بدترین حالت به ۴ تا ۵سال می‌رسد.