آشنایی با موتور ژنراتور گاز سوز
موتور ژنراتور گازسوز بر دو دسته هستند .دسته ای که با استفاده از کیت گاز سوز شده اند و دسته دیگر پایه گازسوز دارند .
دسته اول موتور ژنراتور مولد برق
موتور ژنراتور هایی که با کیت گازسوز شده اند. این دسته از موتورژنراتورها دارای طول عمر کمی هستند و در زیر بار بدترین پاسخدهی را دارند چرا که base آنها دیزل (گازوئیل سوز) است و توسط کیت هایی به گازسوز تبدیل می شوند .
با توجه به اینکه اولاً در حجم سیلندر هیچگونه تغییری ایجاد نمی گردد و حجم مذکور متناسب با ارزش سوخت گازوئیل ابتدائا طراحی شده است بنابر این روی سوخت گاز به هیج عنوان به توان گازوئیل نمی رسد.
ثانیاً مواد خورنده سوخت گاز و گازوئیل کاملاً متفاوت می باشد و بنابراین جنس سیلندر و پیستون در موتور ژنراتور های گازوئیل سوز و گازسوز کاملاً متفاوت است .
دسته دوم موتور ژنراتور مولد برق
موتور ژنراتورهای پایه گازسوز ، که این دسته از موتور ژنراتورها دارای طول عمر بسیار طولانی می باشند . با توجه به اینکه این دسته از موتور ژنراتورها در زمان طراحی در کارخانه سازنده موتور به طور اساسی بر اساس سوخت گاز طراحی می گردند بنابراین مشکلات دسته اول راندارند.
عمدتاً این موتور ژنراتورها برای کارکرد دائم continuous کاربرد دارند.قیمت آنها با افزایش توان کاهش میابد و در کل برای تولید برق ارزان قیمت توجیه اقتصادی دارند.در این دسته از مولدها سوخت توسط کاربراتور با هوا مخلوط و توسط شمع عمل جرقه زنی صورت می گیرد.
این دسته از موتورژنراتورها دارای یک قابلیت دیگر بنام CHP(Combined heat and power) وCCHP(Combined cold and hot power) می باشند.
بدان معنی که همزمان با تولید برق می توان با بازیابی حرارتهایی که تلف می شود مثل اگزوز با ۴۰۰ درجه سانتی گراد و یا آبی که جداره سیلندر را خنک می سازد ، آب گرم و یا حتی بخار آب تولید نمود.
در صورت موجود بودن چیلر جذبی آبگرم می توان این آبگرم را در سیکل آن وارد کرد و آب خنک و یا هوای خنک تولید کرد.با اینکار می توان راندمان را تا ۸۵% هم بالا برد که بسیار قابل توجه است.
بیشتر بخوانید : CHP راه موثر در تولید همزمان برق و گرما