موتور برق چیست ؟
موتور برق (electric motor) تولید کننده برق یا همان مولد برق است که با استفاده از نیروی گشتاوری با هر سوخت یا منبع انرژی تولید برق توسط ژنراتور و تبدیل نیروی مغناطیسی به اکتریسیته انجام می دهد این ساده شده یک فرایند طولانی با سرعت بالا است.
این دستگاه یک پکیج کامل از چندین بخش است که هر کدام به چند قسمت تقسیم می شوند که شامل:
۱- موتور،
۲- ژنراتور،
۳- شاسی،
۴- اگزوز،
۵- بورد دیجیتال،
۶- تابلو امرجنسی،
۷- استارت،
۸- باتری،
۹- خروجی جریان برق و غیره می باشد.
موارد که نامبرده شد، هرکدام به چندین بخش ساده و پیچیده تقسیم می شوند که تک تک آنها قابل توضیح هستند.
انواع موتور برق از نظر سوخت مصرفی :
انواع موتور برق ها را می توان بر اساس نوع سوخت مصرفی تشخیص داد. موتور برق هایی که در زیر معرفی شده است، نیروی مکانیکی را به الکتریکی تبدیل می کنند و هر کدام برای شرایط خاصی طراحی شده اند که با دانش و ارزیابی قبلی باید سعی به خرید آن ها کرد.
۱- بنزینی(gasoline generator)
۲- دیزلی (diesel generator)
۳- گاز شهری (cng generator)
۴-گاز مایع(Lpg generator)
بیشتر بدانید : مولدهاي برق پایه گازسوز شرکت برق روان پاسارگاد
- ژنراتور گازسوز ترکیب مولد برق و ژنراتور گازسوز
ژنراتور گازسوز چیست؟
ژنراتور گازسوز یا به عبارتی همان ژنراتور گازی ترکیبی است از یک موتور گازسوز و یک ژنراتور که برای تولید برق استفاده می شود.
در این نوع موتور برق ، ورودی موتور، گاز CNG یا LPG است که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور خروجی موتور را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و باعث ایجاد چرخش شفت موتور میشود که با اتصال آن به ژنراتور (آلترناتور) سبب تولید برق می شود.
بطور خلاصه با ترکیب یک موتور گازسوز و یک ژنراتور، یک موتور برق یا ژنراتور گازسوز ساخته می شود که برق تولید می کند. این روال چه در ژنراتور گازسوز صنعتی و چه در یک ژنراتور خانگی یکسان است.
هر ژنراتور گازسوز ، یک موتور دارد. موتور ژنراتور گازسوز، دستگاهی با قابلیت تبدیل یک انرژی یا یک سوخت به انرژی مکانیکی است.
در برخی موارد، ورودی موتور، گاز CNG یا LPG است که در سیلندرهای موتور، ایجاد احتراق می کند و در نهایت در خروجی به ما انرژی مکانیکی تحویل میدهد و شفت موتور را به گردش در می آورد تا بتوانیم با وصل کردن آن به ژنراتور (آلترناتور) برق به دست بیاوریم.