کاربرد انواع مختلف موتور برق گازوئیلی
به طور کلی موتور برق گازوئیلی یا دیزلی، یکی از پرکاربردترین نوع موتور برق است که از سوخت گازوئیل به منظور تولید برق استفاده می کند. به عبارتی دیگر این مدل موتوربرق به عنوان دیزل ژنراتور کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. موتور برق دیزلی از ساختار درونی متفاوتی نسبت به سایر موتور برق ها برخوردار بوده و انتخاب مناسبی برای مصارف خانگی، صنعتی و فروشگاهی می باشد.
بررسی موتور برق های گازوئیلی
موتور برق های گازوئیلی در حقیقت دارای سیستم احتراق داخلی بوده و از یک یا دو سیلندر جهت تولید احتراق متناوب استفاده می کنند. توان یا قدرت تولیدی این مدل موتوربرق برحسب اسب بخار بوده و نسبتا بیشتر از سایر موتوربرقها می باشد. همچنین تفاوت موتور برق گازوئیلی و بنزینی در سیستم تغذیه و کنترل سوخت می باشد. این نوع موتور برق ها در برخی موارد دارای ساختار مشابهی هستند ولی سیستم احتراق هر کدام متفاوت می باشد. تفاوت موتور برق بنزینی و گازوئیلی از نظر پاشش سوخت دستگاه و نوع احتراق به شکل زیر است:
- سیستم جرقه زنی: موتوربرق های دیزلی بر خلاف موتوربرق های بزنی فاقد شمع جهت جرقه زنی بوده و از گازوئیل به منظور انجام فرایند احتراق استفاده می کنند.
- پمپ انژکتور: پمپ انژکتور در حقیقت نوعی سیستم سوخت رسانی است که وظیفه تنظیم میزان سوخت، جریان و فشار دستگاه را برای پاشش سوخت بر عهده دارد. این نوع پمپ اغلب در موتور برق های بنزینی مورد استفاده قرار می گیرد.
مکانیزم کاری موتور برق دیزلی یا گازوئیلی
در مرحله اول از مکانیزم کاری موتور برق گازوئیلی، پیستون از بالا به سمت سیلندر در نقطه پایین حرکت کرده و وارد محفظه احتراق می شود. سپس به همراه بالا آمدن پیستون، هوا داخل محفظه احتراق دستگاه متراکم شده و با پاشش سوخت گازوئیل، آتش ایجاد می شود. همچنین انرژی حاصل از این نوع احتراق، به پیستون فشار وارد کرده و با هدایت آن به سمت پایین موجب باز شدن سوپاپ نیز می شود. در نهایت بعد از باز شدن سوپاپ و انتقال پیستون به نقطه مرگ، دود به صورت کامل تخلیه می شود.
مزایا و قابلیت های موتوربرق دیزلی
دوام و استحکام بالا:
جنس بدنه این دستگاه از آلیاژ چدن بوده و این امر سبب گشته که موتوربرق دیزلی از دوام و استحکام بالاتری نسبت به سایر موتور برق ها برخوردار باشد.
مصرف سوخت پایین:
سوخت مورد استفاده برای موتور برق گازوئیلی در حقیقت گازوئیل بوده و این نوع سوخت از نظر قیمت و میزان مصرف، به صرفه تر از سایر سوخت ها می باشد. همچنین میزان تراکم و فشرده سازی سیستم احتراق موتوربرق دیزلی حدود ۱۵ الی ۲۵ برابر بالاتر از موتور برق بنزینی است.
آلایندگی کمتر:
میزان آلایندگی سوخت گازوئیل بسیار کم بوده و گازهای آلوده کمتری نسبت به سایر سوخت ها تولید می کند.
درجه اشتعال مناسب سوخت:
درجه اشتعال بنزین در حقیقت ۲۰ درجه سانتی گراد و درجه اشتعال گازوئیل ۸۰ درجه سانتی گراد است. بنابراین گازوئیل از خاصیت آتش سوزی بالاتری نسبت به بنزین برخوردار می باشد.
راندمان کاری بالا:
موتور برق گازوئیلی با توجه به تراکم بالا، دارای راندمان کاری و حرارتی بالاتری نسبت به سایر موتور برق ها می باشد.
شناخت نوع سیستم خنک کاری به کار رفته در موتور برق های گازوئیلی
سیستم آب خنک:
یک سیستم آب خنک اغلب به منظور خنک سازی موتور برق های دیزلی داخل سیستم گردش آب مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم هوا خنک:
یک سیستم هوا خنک در مواردی که گردش آب وجود نداشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد این سیستم به گونه ای است که پس از فشرده سازی هوا توسط فن، هوا جهت خنک سازی به سمت موتور هدایت می شود.
سخن نهایی
بنابراین موتور برقگازوئیلی با توجه به سوخت کم مصرف و استحکام بالا، گزینه مناسب تری نسبت به سایر موتور برق ها می باشد. این نوع موتوربرق دارای انواع گوناگون تک فاز، سه فاز و… بوده و قیمت آن متناسب با برند، درصد ایمنی و توان خروجی دستگاه نیز مشخص می شود. از طرفی گاز حاصل از احتراق این سوخت، آسیب کمتری به محیط اطراف وارد می کند.
برق روان پاسارگاد را در اینستاگرام دنبال کنید
شرکت مهندسی برق روان پاسارگاد بهترین شرکت مهندسی برق اصفهان
جهت ارتباط و تماس با شرکت به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.