ژنراتورها از دید مصرف سوخت | مولد های برق و یا ژنراتورها ماشین هایی هستند که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی از طریق القای الکترومغناطیسی تبدیل می کنند. ژنراتورها از دید مصرف سوخت به دو دسته دیزلی و گازسوز تقسیم میشوند. در مورد ژنراتور دیزلی اطلاعات کافی و جامعی ذکر شده است. اما در این مطلب قصد داریم تا با ژنراتورهای گازی و موتورهای گازسوز بیشتر آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
ژنراتور گاز سوز چیست ؟
این دستگاه ها، تشکیل شده از موتورهای گاز سوز و آلترناتورهای برق هستند که سوخت مصرفی موتور آن از گاز طبیعی و شهری CNG و یا LPG است که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور، انرژی مکانیکی خود را تولید کرده و باعث چرخش شفت میگردد و با اتصال و یا کوپله این موتور با آلترناتور و با استفاده از سیم پیچ های درون آلترناتور باعث القای الکترومغناطیسی و در نهایت تولید انرژی الکتریکی میگردند.
اجزای ژنراتور گاز سوز چیست ؟
- روتور
- استاتور
- AVR
چرا باید از ژنراتورهای گازی استفاده کنیم؟
همانطور که می دانید کشور عزیز ما ایران از نعمت منابع گاز طبیعی فراوانی برخوردار است و البته این انرژی در ایران نسبت به دیگر کشورها بسیار ارزان تر است. پس برای تامین برق های اضطراری و دائمی در موارد لازم به صرفه ترین انتخاب استفاده از ژنراتورهای گازسوز است.
بیشتر مناطق دور افتاده مانند روستاهایی که دسترسی به برق شهری ندارند و یا امکانی حساس مانند بیمارستان ها یا آزمایشگاه ها که نیاز به برق پشتیبان یا اضطراری دارند می توانند از ژنراتورهای گازی تولید شده در کارخانه های برند معتبر دنیا استفاده کنند.
اجزای موتور گازسوز چیست ؟
- فیلتر روغن
- مخزن روغن
- اویل کولینگ
- فیلتر هوا
- شیر برقی گاز
- رگولاتور گاز
- گاورنر
- اتوماتیک استارت
- شمع
- قسمت اگزوز
تفاوت ژنراتور گازسوز با ژنراتور دیزلی
ژنراتورهای گازسوز با توجه به استفاده از سوخت گاز طبیعی با تکنولوژی ساخت کاملا متفاوت از موتورهای دیزلی ساخته شده و با توجه به قیمت کمتر سوخت گاز طبیعی به نسبت گازوئیل ( موتور های دیزلی از گازوئیل تغذیه میشوند ) کارکرد بسیار به صرفه تری دارند، ولیکن با توجه به تکنولوژی متفاوت بکار رفته در ساخت و تولید موتورهای گازسوز، قیمت تمام شده جهت تامین ژنراتورهای گازسوز بالاتر از دیزل ژنراتور است که استفاده بهینه از این دستگاه ها و توجیه اقتصادی آن، مستلزم برآورد هزینه خرید و سوخت میگردد.
آلایندگی کمتر موتورهای گازسوز به نسبت دیزلی ، سهولت امر نگهداری و خدمات ، ایجاد آلودگی صوتی کمتر و کارکرد کم استهلاک تر این دستگاه ها باعث روی آوردن بازار به سمت تامین این دستگاه ها شده است. همچنین قیمت پایین سوخت این دستگاه ها و استهلاک کمتر آنها باعث شده تا ژنراتورهای گازسوز دستگاه های به صرفه ای برای استفاده به صورت دائم کار باشند.
جهت ارتباط و تماس با شرکت به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.