مقایسه هزینههای اجتماعی تولید برق در نیروگاههای فسیلی و اتمی
در مجموع ارزیابیهای اقتصادی و مطالعات بعمل آمده در مورد مقایسه هزینه تولید برق (قیمت تمام شده) در نیروگاههای رایج فسیلی کشور و نیروگاه اتمی نشان میدهد که قیمت این دو نوع منبع انرژی صرفنظر از هزینههای اجتماعی ، تقریبا نزدیک به هم و قابل رقابت با یکدیگر هستند. چنانچه قیمت مصرف انرژیهای فسیلی برای نیروگاههای کشور برمبنای قیمتهای متعارف بین المللی منظور شوند و همچنین در شرایطی که نرخ تسعیر هر دلار در کشور 8000 ریال تعیین گردد، هزینه تولید (قیمت تمام شده) هر کیلووات ساعت برق در نیروگاههای فسیلی و اتمی بشرح زیر می باشد.
در تازهترین مطالعهای که برای تعیین هزینههای اجتماعی نیروگاههای هستهای در 5 کشور اروپایی بلژیک ، آلمان ، فرانسه ، هلند و انگلستان صورت گرفته است، میزان هزینههای اجتماعی ناشی از نیروگاههای هستهای در مقایسه با نیروگاههای فسیلی بسیار پائین است.
در این مطالعه هزینههای خارجی هر کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای هستهای در حدود 0.39 سنت( معادل 31.2 ریال) برآورده شده است. بنابراین در صورتیکه هزینههای اجتماعی تولید برق را در ارزیابیهای اقتصادی نیروگاههای فسیلی و هستهای منظور نمائیم قطعا قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق در نیروگاه هستهای نسبت به فسیلی بطور قابل ملاحظهای کاهش خواهد یافت.
به هر حال نیروگاههای فسیلی و هستهای هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود میباشند و ایجاد هر یک متناسب با مقتضیات زمانی و مکانی هر کشور خواهد بود و انتخاب نهایی و تصمیم گیری در این زمینه میبایست با توجه به فاکتورهایی از قبیل عوامل تکنولوژیکی ، ارزشی ، سیاسی ، اقتصادی و زیست محیطی توأما اتخاذ گردد. قدر مسلم ایجاد تنوع در سیستم عرضه و تأمین انرژی از استراتژیهای بسیار مهم در زمینه توسعه سیستم پایدار انرژی در هر کشور محسوب می شود.
در این راستا با توجه به بررسیهای صورت گرفته ، شورای انرژی اتمی کشور مصمم به ایجاد نیروگاههای اتمی به ظرفیت کل 6000 مگاوات در سیستم عرضه انرژی کشور تا سال 1400 هجری شمسی میباشد.
شرکت مهندسی برق روان پاسارگاد جهت ارتباط و تماس با شرکت به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.