بررسی تامین انرژی از طریق الکتروشیمیایی
تاریخچه تولید الکتریسیته
تولید الکتریسیته فرایندی است که طی آن از یک منبع انرژی استفاده میشود تا انرژی الکتریکی تولید شود. اصول پایه برای تولید الکتریسیته توسط دانشمند انگلیسی مایکل فارادی در دهه ۱۸۲۰ تا اوایل دهه ۱۸۳۰ میلادی کشف شد. روش پایه او هنوز هم برای تولید الکتریسیته مورد استفاده قرار میگیرد: الکتریسیته با حرکت یک دور سیم یا یک استوانه مسی بین قطبهای یک آهنربا (ژنراتور) تولید میشود.
برای شرکتهایی که در زمینه الکتریسیته فعال هستند تولید الکتریسیته اولین مرحله در رساندن الکتریسیته بدست شما است و در مراحل بعدی انتقال و توزیع قرار دارند. الکتریسیته معمولاً در نیروگاه توسط ژنراتورها تولید میشود. ژنراتورها برای تولید الکتریسیته نیاز به یک محرک مکانیکی نیاز دارند این محرک میتواند یک توربین یا یک موتور دیزل باشد ژنراتورهای بزرگ بوسیله توربینها دور میگیرند.
بیشتر بخوانید : روش های متدال توليد پراكنده برق
بسته به نوع انرژی در دسترس توربینی متناسب با آن طراحی و ساخته میشود. تمرکز مولدهای الکتریکی از زمانی ممکن شد که با رشد علم امکان تغییر ولتاژ الکتریکی متناوب و در نتیجه افزایش آن در طول خطوط انتقال انرژی و کاهش آن در انتهای خطوط به وسیله ترانسفورماتورهافراهم شد
از سال ۱۸۸۱ تاکنون و برای بیش از ۱۲۰ سال انرژی الکتریکی به منظور تغذیه مصرفکنندههای انسانی به وسیله منابع مختلف تأمین میشود. اولین مولدهای الکتریکی با انرژی آب و زغال سنگ کار میکردند و امروزه بخش عظیمی از انرژی الکتریکی به وسیله زغال سنگ، انرژی هستهای، گاز طبیعی، هیدروالکتریک و نفت تولید میشود که البته در این میان منابعی مانند انرژی خورشیدی، انرژی جزر و مدی، انرژی بادی و انرژی زمین گرمایی نیز نقش کوچکی ایفا میکنند.
تامین انرژی از طریق الکتروشیمیایی
روشهای تولید الکتریسته الکتروشیمیایی هم وجود دارند. که اهمیت ویژه ای برای کاربردهای قابل حمل نقل دارند. انرژی الکتریکی میتواند بوسیله سلولهای بسته تولید میشوند که مانند باتریها کار میکنند. این روش بیشتر برای ذخیره انرژی مورد استفاده قرار میگیرد تا تولید انرژی الکتریکی. اما سلولهای باز الکتروشیمیایی که با نام پیل سوختی یا سلول سوختی شناخته میشوند بیشتر برای تولید انرژی مورد استفاده قرار میگیرند.
امروزه تحقیقات زیادی روی توسعه پیلهای سوختی انجام شده است. که سبب پیشرفته تر شدن و کاراتر شدن آنها شده است. پیلهای سوختی میتوانند الکتریسیته را هم از سوخت طبیعی و هم از سوختهای ترکیبی فراهم کنند و همینطور میتوان از آنها برای تولید الکتریسیته و هم برای ذخیره الکتریسیته استفاده کرد.