ژنراتور دیزلی
معمولاً می توان این نوع از ژنراتورها را به دو بخش اصلی تقسیم بندی کرد: یک موتور دیزلی و یک ژنراتور الکتریکی.
مجموعه های ژنراتور دیزلی عمدتاً برای تامین برق مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرند. که در شبکه برق قرار نگرفته اند.و یا در صورتی که نوعی قطعی برق و یا خرابی رخ دهد.
کشتی ها و قایق های بزرگ در زمانی که روی آب هستند. از ژنراتورهای دیزلی برای تامین برق خود استفاده می کنند.
استفاده از ژنراتورهای دیزلی برای تامین برق اضطراری پشتیبان مرسوم است. آن ها هم به صورت تک فاز و هم به صورت سه فاز موجود هستند.
می توان از ژنراتورهای دیزلی نه تنها برای کسب و کارهای متوسط تا بزرگ، بلکه برای خانه ها و دفاتر کوچک استفاده کرد.
مزایای استفاده از دیزل
کارایی سوخت:
زمانی که نوبت به انتخاب نوع سوخت می رسد، قیمت عموماً عامل تعیین کننده است.
با توجه به افزایش روز افزون تقاضا و کاهش عرضه، زمانی که نوبت به انتخاب سوخت می رسد همیشه در رابطه با سوخت انتخابی بحث و گفتگو وجود دارد.یکی از مهمترین موارد کلیدی در رابطه با یافتن منبع سوختی است. که هم در زمینه انرژی صرفه جویی کرده و هم هزینه عملیاتی پایینی داشته باشد.
ژنراتورهای دیزلی در هر دوی این موارد امتیاز بالایی را کسب می کنند.اگرچه نسبت به ژنراتورهای گاز طبیعی گران قیمت تر هستند، اما می توانید میزان برق قابل استفاده بیشتری را از سوخت دیزل بدست آورید. ممکن است هزینه بیشتری را برای سوخت دیزلی بپردازید، اما میزان بیشتری برق را از مقدار دیزلی برابر با همان مقدار گاز بدست خواهید آورد.
پایداری:
یکی دیگر از مزایای استفاده از ژنراتورهای دیزلی، ضمانت وجود یک منبع برق پایدار است.در موسسات بزرگ، این مورد نقش بزرگی را ایفا کرده، زیرا بسیار از ماشین ها و دستگاه های مورد استفاده به صورت ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته از برق استفاده کرده و قطعی آن منجر به فاجعه خواهد بود. این امر می تواند در زمان هایی مانند عمل جراحی می تواند در صورت قطع شدن دستگاه های حیاتی منجر به مرگ افراد شود.
در مقایسه با یک ژنراتور گاز طبیعی، ژنراتور دیزلی به دلایل زیر کارایی بسیار بیشتری دارد:
- موتورهای دیزلی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. نسخه هایی بسیار بهتر از مواردی هستند که بسیار پر سر و صدا بودند و زمان بسیار بیشتری برای نگهداری نیاز داشتند.
- موتورهای دیزلی پرکارتر و قابل اعتمادتر هستند.
- مزیت دیگری که موتورهای دیزلی نسبت به موتورهای گاز طبیعی دارند این است که آن ها از سیم های برق استفاده نمی کنند.که این امر منجر به کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرشان می شود.
- طول عمر مورد انتظار یک موتور گاز طبیعی به اندازه یک موتور دیزلی مشابه نیست.
- با توجه به این دیزل از دیگر سوخت ها اشتعال پذیری کمتری دارد، استفاده از ژنراتورهای دیزلی ایمن تر از سایرین است.آن ها از سیم استفاده نمی کنند، که این امر احتمال ایجاد جرقه و آتش سوزی را از بین می برد.
- تفاوت ژنراتور گازی و دیزل ژنراتور : معایب استفاده از دیزل
- هزینه خرید یک موتور دیزلی در مقایسه با انواع دیگر می تواند بیشتر باشد.اما، با توجه به اینکه نگهداری از یک ژنراتور دیزلی می تواند کم هزینه تر باشد، این مورد هزینه اولیه خرید را جبران می کند.
سر و صدا یک مشکل اساسی برای ژنراتورهای دیزلی است.
با اینکه مدل های جدیدتر بسیار کم سر و صداتر هستند. اما مدل های قدیمی سر و صدای زیادی داشتند. موتورهای دیزلی که در و اطراف مناطق پرجمعیت مورد استفاده قرار می گیرند. نیز ممکن است برای ساکنان اطراف این واحدها ایجاد مزاحمت کند.
ژنراتور گازی و دیزلی بزرگ و جاگیر بوده و سیستم های مکانیکی و برقی بزرگی دارند که بخشی از این واحد هستند.برخلاف ژنراتورهای کوچک تر و سبک تر، ژنراتورهای دیزلی عموماً قابل حمل و کاربرپسند نیستند. با توجه به گرایش های اخیر نسبت به سوخت های پاک تر و گازهای گلخانه ای کمتر، دیزل به عنوان یک دلیل اصلی برای آلودگی در بسیار از شهرهای بزرگی که مورد استفاده قرار گرفته، در نظر گرفته می شود.
زمانی که نوبت به انتخاب میان یک ژنراتور دیزلی و یک ژنراتور با گاز طبیعی می رسد، باید به چند سوال مهم پاسخ دهید:
ژنراتور چگونه مورد استفاده قرار می گیرد؟ (برای برق اصلی یا اضطراری)
همان طور که مشاهده مینمایید پس از بررسی تفاوت ژنراتور گازی و دیزلی مشخص گردید. که هر دو مورد ژنراتور گازی و دیزلی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که نمی توان آنها را نسبت به هم متمایز کرد.
با ورود منابع سوخت توسعه یافته، مانند بیودیزل، این سوخت ها به محیط زیست و کیفیت هوا آسیب کمتری رسانده و به شکل بهینه تری برای تولید برق مورد نیاز سوخته، و منجر به صرفه جویی در هزینه های راه اندازی و نگهداری از این واحدها میشوند.
شرکت مهندسی برق روان پاسارگاد بهترین شرکت مهندسی برق اصفهان
جهت ارتباط و تماس با شرکت به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید :
سیستم های خنک کنندگی OFAF و OFWF و ODWF