از انرژی پاک تا حمل ونقل پاک

از انرژی پاک تا حمل ونقل پاک ، نیازهای آینده چیست؟

از انرژی پاک تا حمل ونقل پاک : علی‌رغم پیش‌بینی افزایش سرعت رشد انرژی‌های پاک در بین سال‌های ۲۰۱۸ الی ۲۰۲۳، پتانسیل بخش های حرارت پاک و حمل‌و‌نقل پاک، هنوز غیرفعال می‌ماند.

براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، سهم انرژی پاک در سبد جهانی انرژی در ۵ سال آینده به سیر صعودی خود ادامه خواهد داد. و به میزان ۴۰ درصد از کل رشد مصرف انرژی خواهد رسید. اما بیشتر فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر در طول این بازه‌‌ی زمانی همچنان به تولید انرژی برق محدود خواهند بود.

پیش‌‌بینی‌‌های بخش تجدیدپذیر

تحلیل بازار آژانس بر این است که تا سال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر تقریباً یک سوم از کل. تولید برق جهان را پوشش خواهند داد. بااین‌حال، به‌‌دلیل سیاست‌‌های حمایتی ضعیف‌‌تر و نیز موانع اجرایی، پیشرفت در بخش حمل‌ونقل تجدیدپذیر و انرژی حرارتی بسیار کندتر خواهد بود.

انرژی‌‌های خورشیدی و بادی به تسلط خود بر بخش انرژی پاک ادامه خواهند داد. اما آژانس بین‌المللی انرژی، رشد قابل‌توجهی را برای انرژی زیستی مدرن نیز به‌‌دلیل کاربرد گسترده‌‌ی آن در بخش گرما و حمل‌ونقل (در کنار تولید برق) پیش‌بینی کرده است.

در سال ۲۰۱۷، به‌‌میزان ۱۷۸ گیگاوات به ظرفیت انرژی‌‌های تجدیدپذیر افزوده شد. که این میزان بیش از دو سوم از رشد جهانی انرژی است. حدود ۹۷ گیگاوات از این رشد ۱۷۸ گیگاواتی، متعلق به انرژی خورشیدی است و بیش از نیمی از این رشد جهانی تنها به کشور چین اختصاص دارد. رشد چشمگیر انرژی خورشیدی در سال ۲۰۱۷، سرعت کمتر رشد در بخش‌‌های بادی و برق‌آبی را جبران کرده است.

ظرفیت انرژی خورشیدی

در نیمه‌ی اول دهه‌‌ی بعدی، تا حدود ۶۰۰ گیگاوات افزایش می‌یابد (این رشد بیشتر از مجموع ظرفیت تمام فناوری‌های تجدیدپذیر دیگر یا به عبارتی، دو برابر کل ظرفیت انرژی الکتریکی ژاپن است) و تا پایان دوره‌‌ی زمانی مورد پیش‌‌بینی به عدد خیره‌‌کننده‌‌ی یک ترا وات خواهد رسید. رشد انرژی خورشیدی بیشتر شامل توسعه‌‌ی گسترده در تولید پراکنده خواهد بود که تقریباً نیمی از رشد ظرفیت فتوولتائیک در سراسر جهان را در بازه‌‌‌‌ی زمانی ۲۰۱۸ الی ۲۰۲۳ پوشش می‌‌دهد. انتظار می‌رود که خانه‌ها، مشاغل و خطوط بزرگ صنعتی تا سال ۲۰۲۳، تقریباً ۲ درصد از برق جهان را تولید کنند.

تغییرات سیاسی

باوجود  تغییرات سیاسی اخیر، چین با در اختیار داشتن ۴۰ درصد از ظرفیت فتوولتائیک نصب‌شده. در جهان تا سال ۲۰۲۳، همچنان بزرگ‌ترین قطب انرژی فتوولتائیک جهان باقی خواهد ماند. ایالات‌متحده در مقام دومین بازار بزرگ فتوولتائیک و پس از آن هند با پیش‌‌بینی افزایش ظرفیت ۴ برابری، در رده‌‌ی سوم قرار خواهند گرفت.

درحالی‌که انرژی برق‌آبی تا سال ۲۰۲۳ بزرگ‌ترین منبع انرژی تجدیدپذیر باقی می‌ماند. انرژی بادی نیز به‌‌عنوان دومین بازار بزرگ انرژی های تجدیدپذیر فعال خواهد بود. مشابه پیش‌بینی سال گذشته، انتظار می‌رود ظرفیت انرژی بادی تا ۶۰ درصد افزایش یابد. در همین حال، با پیشرفت فناوری و کاهش چشمگیر هزینه‌ها، ظرفیت نیروگاه‌‌های بادی ساحلی، با گسترش دامنه‌ی نفوذ خود از اروپا تا آسیا و آمریکای شمالی، به‌‌ ۳ برابر ظرفیت فعلی آن خواهد رسید.

 


شرکت مهندسی برق روان پاسارگاد بهترین شرکت مهندسی برق اصفهان

جهت ارتباط و تماس با شرکت به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.

روی نقشه بیاید


بیشتر بخوانید :

مزایای ژنراتورهای گاز سوز

ژنراتور گازی چیست و چگونه کار می‌کند ؟

اجزای موتور برق گاز سوز

نحوه انتخاب باتری شارژر دیزل ژنراتور

روشهاي توليد DG